Home Receptai 50 metų mano močiutės receptui. Kreminis pyragas: minkščiausias, subtiliausias ir aromatingiausias

50 metų mano močiutės receptui. Kreminis pyragas: minkščiausias, subtiliausias ir aromatingiausias

by admin

Kreminis pyragas, pats minkštiausias, subtiliausias ir aromatingiausias. Įdarui naudojame saldžius trupinius, gaunasi tiesiog prabangus apkepas, kuris ruošiamas iš nedidelio rinkinio produktų.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • šilto pieno, 1,5 stiklinės;
  • sviestas, 100 g;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • sausos mielės, 1 valgomasis šaukštas;
  • miltų, 4 stiklinės.

Norėdami paruošti įdarą :

  • aliejus, 1 stiklinė;
  • miltai, 310 g;
  • žiupsnelis druskos.

Virimo procesas

Norėdami sutepti pyragus, reikės daugiau trynio.

Mieles praskieskite šiltame piene ir supilkite minkštą sviestą, išmaišykite.

Įberkite druskos, dalimis suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą ir lanksčią tešlą.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Įkaitiname augalinį aliejų ir suberiame miltus, aktyviai maišome iki vientisos masės, stengdamiesi nesudegti ir neliktų gabalėlių.

Druska, minkykite, trupiniai turi įgauti gražų, auksinį atspalvį. Atvėsinkite.

Tešlą padalinkite į 3 dalis, paverskite kolobokais, uždenkite, kad nesuskiltų.

Iškočiokite į iki 5 mm storio pyragą, į vidurį dėkite įdaro ir suspauskite apskritimu, kad būtų apvalus.

Šiek tiek iškočiokite kočėlu.

Pyragaičius-plokščius paskleidžiame ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, uždengiame ir paliekame 20 min.

Sutepkite išplaktu tryniu, šakute padarykite pradūrimus, kad kepant išeitų garai.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, pažiūrėkit į savo orkaitę.

Saldus apkepas pasirodo tiesiog prabangus, minkštas, kvapnus, mirkytas svieste.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: