Home Receptai Karališkas naminis paplotėlis. Gaminu 2 kartus per dieną ir vis tiek nepakanka

Karališkas naminis paplotėlis. Gaminu 2 kartus per dieną ir vis tiek nepakanka

by admin

Sodrios ir minkštos manų kruopų ir miltų tortilijos. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, galima patiekti su saldžiais priedais arba kaip duoną prie mėsos ir žuvies užkandžių.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • manų kruopų ir miltų po 1 stiklinę;
  • cukraus ir sausų mielių po 1 a.š.;
  • vanilino pagal skonį;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • kepimo milteliai, 2 šaukšteliai;
  • šiltas vanduo, 500 ml.

Virimo procesas

Miltus persijoti ir sumaišyti su manų kruopomis, druska ir cukrumi, mielėmis, kepimo milteliais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu. Masę gerai ištrinkite iki vientisos masės.

Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Išmaišykite tešlą, kad ji būtų šiek tiek tankesnė.

Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir padėkite ant tešlos kaušo.

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Tokius pyragėlius patiekiame su medumi, uogiene, šokolado pasta ir kitais saldžiais priedais.

Jei į tešlą nedėsite vanilino ir cukraus, tuomet gausite neraugintus traškučius, kuriuos galima patiekti su aštriais priedais, mėsos užkandžiais, marinuotais pipirais, užtepėlėmis iš lydyto sūrio su keptais grybais ir krapais. Yra daugybė variantų, galite pasirinkti bet kurį pagal savo šeimos skonį.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: