Home Receptai Garsusis cukrinis pyragas! Skanesnių ir švelnesnių kepinių iš sviestinės tešlos dar nevalgiau

Garsusis cukrinis pyragas! Skanesnių ir švelnesnių kepinių iš sviestinės tešlos dar nevalgiau

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Paprastas saldaus kreminio skonio ir aromato pyrago receptas. Jis paruošiamas labai paprastai ir greitai, iš minimalaus produktų rinkinio.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

– šiltas pienas, 200 ml;

– gyvos mielės, 25 g arba sausos, 7 g;

– cukrus, 3 šaukštai;

– žiupsnelis druskos;

– kiaušiniai, 2 vnt;

– sviestas, 120 g;

– vanilinas pagal skonį;

miltai, apie 490

Norėdami paruošti cukraus trupinius, turite:

– cukrus, 120 g;

– sviestas, 50 g.

Kremo įdarui – riebi grietinėlė, 130 g.

Virimo procesas

Šiltame piene atskiedžiame cukrų ir druską, mieles. Jei nesate tikri dėl savo mielių, palikite masę 10 minučių.

Sviestą suminkštiname ir dedame į masę, įmušame kiaušinius, išmaišome.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, įpilkite vanilino.

Patarimas : vidutiniškai į tešlą patenka apie 470 g miltų, bet gali būti ir mažiau, ar daugiau, tik neplakti tešlos su miltais.

Tešla minkšta ir lipni, todėl minkykite silikonine mentele.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

Formą uždenkite pergamentu ir išklokite tešlą, išlyginkite ir palikite 10 minučių.

Trupiniams sumaišykite sviestą ir cukrų iki vientisos masės.

Kokteilio tūbele darome duobutes tešloje – kuo daugiau, tuo geriau, ir apibarstome pyragą trupiniais, bandydami patekti į šias skylutes. Likusius trupinius supilkite ant pyrago.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite pyragą ir kepkite 30 minučių.

Išimame, pilame grietinėlę ir kepame 5 minutes.

Išimkite iš formos ir atvėsinkite.

Toks pyragas mano šeimoje irgi valgomas šiltas, tiesiog nespėja atvėsti.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama