Home Receptai Skaniau nei balandėliai ir geriau nei kotletai. Vakarienė orkaitėje be vargo

Skaniau nei balandėliai ir geriau nei kotletai. Vakarienė orkaitėje be vargo

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Mėsos rietuvės, keptos su sūriu orkaitėje – kas gali būti paprasčiau ir skaniau. Galite gaminti pietus, vakarienę ir pasiimti su savimi į darbą.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

– bet kokia malta mėsa, 500 g;

– 1 vnt svogūnų ir morkų;

– kopūstai, 200 g;

– druska, pipirai, žalumynai;

– sūris, 100 g;

– pomidoras, 1 vnt.;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.

Virimo procesas

Faršą imkite pagal savo skonį, galite maišyti, pagardinti druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.

Tris morkas sutarkuokite ant rupios trintuvės ir sudėkite į svogūną, troškinkite daržoves, kol suminkštės.

Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstą ir suberkite į daržoves, troškinkite, pasūdykite ir pipirais.

Patarimas : į daržoves taip pat galite pridėti žolelių, česnako ir šiek tiek aitriosios paprikos.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu.

Formuojame faršo rutuliukus ir dedame ant kepimo skardos. Stiklinės pagalba per vidurį padarome įdubimą, į kurį paskirstome po šaukštą daržovių.

Ant viršaus kiekvieną krūvelę uždenkite pomidorų apskritimu, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.

Patiekalą patiekiu karštą, bet ir šaltą, labai skanu – šaltas mėsos užkandis.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama