Home Receptai Daug įdaro ir mažai tešlos! Obuolių pyragas su kefyru, skanesnis už šarlotę

Daug įdaro ir mažai tešlos! Obuolių pyragas su kefyru, skanesnis už šarlotę

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Šio prancūziško pyrago su obuoliais receptą draugė man davė seniai, ir šis desertas tapo vienu mėgstamiausių mano šeimoje.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

– kiaušiniai, 2 vnt;

– miltai, 140 g;

– kefyras, 150 ml;

– cukrus, 80 g;

– žiupsnelis druskos;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– sviestas, 30 g;

– obuoliai, 1 kg;

– citrinos sultys pagal skonį;

– citrinos žievelės;

– vanilinio cukraus pagal skonį.

Virimo procesas

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purios masės.

Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite.

Įpilkite vanilino pagal skonį ir norą.

Supilkite kefyrą ir lydytą sviestą, išmaišykite, suberkite žievelę.

Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į skystą pagrindą ir maišyti mikseriu iki vientisos masės.

Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.

Patarimas: norėdami palengvinti procesą, galite sutarkuoti. Apšlakstykite citrinos sultimis ir porcijomis dėkite į tešlą, išmaišykite.

Formą padengiame pergamentu, kurį ištepame sviestu ir šiek tiek pabarstome miltais arba stambiomis manų kruopomis.

Ištepame tešlą, išlyginame ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Leiskite pyragui 30 minučių atvėsti keptuvėje, tada iškelkite atvėsti ant stalo.

Jei norite, atvėsusį pyragą galite pabarstyti ir cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama