Home Receptai Gaminu tris kartus per savaitę. Tortas ,,Napoleonas“ be kepimo: greitai ir lengvai paruošiamas, visada išeina tobulas

Gaminu tris kartus per savaitę. Tortas ,,Napoleonas“ be kepimo: greitai ir lengvai paruošiamas, visada išeina tobulas

by admin

Paprastas, klasikinį Napoleoną primenantis pyragas greitai ir lengvai paruošiamas, visada tobulas. Kaip pagrindą reikia sluoksniuotos tešlos.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • kukurūzų krakmolas ir miltai po 60 g;
  • cukrus, 200 g;
  • vanilino, žiupsnelio druskos;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • pienas, 1 l;
  • sviestas, 100 g;
  • sluoksniuotos tešlos, 1 kg;
  • šaldytos arba be kauliukų šviežios vyšnios, 300 g;
  • cukraus pudros, 1 a.š;
  • riebios grietinėlės, 250 g.

Virimo procesas

Sumaišome krakmolą ir išsijotus miltus, cukrų ir druską, pagal skonį vanilino.

Kiaušinius pertraukiame plaktuvu iki vientisos masės ir supilame į sausą mišinį, gerai išmaišome iki vientisos masės.

Palaipsniui sumaišykite pieną ir masę, dėkite ant viryklės ir virkite grietinėlę ant silpnos ugnies iki tirštumo.

Nukelkite nuo viryklės, supilkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Palikite atvėsti.

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Ruošinius kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, pažiūrėkit į savo orkaitę, kad viskas gerai apskrustų. Atvėsinkite.

Gerai atvėsusią grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo.

Tortui formuoti naudokite stačiakampę formą ir išdėliokite sluoksniuotos tešlos, grietinėlės, šviežių arba šaldytų vyšnių sluoksnius.

Torto viršų aptepkite plakta grietinėle ir papuoškite uogomis. Torusą uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Nuimame plėvelę, formą ir, jei norime, dar papuošiame tortą. Pasirodo labai subtilus pyragas su ryškiu vyšnių skoniu, skonis subalansuotas, nelabai saldus, su lengvu rūgštumu.

1

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: