Home Receptai Tortas,, Paukščių pienas“ – skaniausias tortas iš vaikystės! Mega šokoladinis: be želatinos ir be kiaušinių

Tortas,, Paukščių pienas“ – skaniausias tortas iš vaikystės! Mega šokoladinis: be želatinos ir be kiaušinių

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Tortas gaunasi labai skanus, švelnus, su tikru paukščių pieno kremu. Puikiai tiks šventiniam arbatos vakarėliui.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

– cukrus, 150 g;

– miltai, 300 g;

– vanduo, 300 ml;

– kakava, 3 – 4 šaukštai;

– augalinis aliejus, 100 ml;

– soda ir kepimo milteliai po 1 arbatinį šaukštelį;

– cinamonas, muskato riešutas, trečdalis šaukštelio

Norėdami paruošti paukščių pieno kremą, jums reikia:

– cukrus, 150 ml;

– pienas, 500 ml;

– manų kruopos, 5 šaukštai;

– citrinos sultys, 2 – 3 šaukštai;

– sviestas, 200 g.

Norėdami paruošti fudge, paimkite :

– tamsus šokoladas, 100 g;

– verdantis vanduo, 100 ml;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimo procesas

Miltus persijoti ir sumaišyti su kakava, cukrumi, muskato riešutu ir cinamonu. Prieskonių galite ir nenaudoti, bet su jais biskvitas bus skanesnis.

Suberkite druską, sodą ir kepimo miltelius, išmaišykite.

Įpilkite augalinio aliejaus ir šalto vandens, 150 ml, išmaišykite ir užpilkite 150 ml verdančio vandens, minkykite.

Patarimas : svarbiausia mentele labai gerai išmaišyti tešlą.

Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

Kremui sumaišyti pieną ir cukrų, pakaitinti ir suberti manų kruopas bei vaniliną, išmaišyti. Virkite iki storio. Atvėsiname po plėvele.

Minkštą sviestą išplakti ir dalimis supilti kreminį kremą, išplakti iki purumo.

Biskvitą supjaustome į 2 pyragus ir formuojame tortą, pyragėlius patepame kremu.

Iš ingredientų verdame glajų ir ant viršaus pilame pyragą. Siunčiame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama