Kefyro tešla visada išeina minkšta ir puri, ilgai išlaiko šviežumą ir nesugeria daug augalinio aliejaus. Naudokite bet kokį įdarą.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 4 stiklinės;
– kefyras, 1 stiklinė;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– soda, 1 šaukštelis;
– daržovių aliejus. 2 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 2 šaukšteliai
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia :
– malta vištiena, 500 g;
– druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska ir prieskoniais pagal skonį. Taip pat galite pridėti šviežių žolelių ir žaliųjų svogūnų.
Į kefyrą supilkite sodą, išmaišykite, pasūdykite, įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, kiaušinių. Suplakite mikseriu arba šluotele iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir supilkite dalimis, kol išminkysite minkštą ir orią, nelipnią tešlą.
Formuojame pyragėlius, iškočiojame iš tešlos paplotėlius, į vidurį dedame įdarą. Suspaudžiame kraštus.
Įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite šiuos pyragėlius karštus su grietine.
Labai skanu tokius pyragėlius gaminti su kopūstais, grybais, bulvių koše su krapais, kepenėlėmis, marmeladu, sūdyta varške, kiaušiniais ir žaliais svogūnais. Kitą dieną pyragėlius galite tiesiog pašildyti svieste, gausite skanią ir traškią plutą.