Home Receptai ,,Napoleono“ lakštų gaminimas su kefyru. Minimalus ingredientų kiekis, didelė porcija: skonis kaip garsaus torto

,,Napoleono“ lakštų gaminimas su kefyru. Minimalus ingredientų kiekis, didelė porcija: skonis kaip garsaus torto

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Puikūs pūstukai, traškiu viršumi ir minkšta sluoksniuota tešla, saldus ir aromatingas impregnavimas. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, o rezultatas stipriai primena klasikinį ir mylimą pyragą.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

miltų, apie 500 ml;

sviestas, 250 g;

žiupsnelis druskos;

kepimo milteliai, 1 pakelis;

riebaus kefyro, 250 ml.

Norėdami paruošti trupinius, jums reikia :

miltai, 120 g;

sviestas ir cukrus po 150 g;

vanilinas.

Gaminimo procesas

Išsijokite miltus ir įtrinkite į juos šaldytą sviestą. Rankomis masę sutriname į trupinius.

Suberkite druską, kepimo miltelius ir įmaišykite trupinius.

Įpilkite kefyro ir minkykite minkštą tešlą.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite 2 valandas.

Trupiniams į išsijotus miltus pagal skonį įberkite cukraus ir vanilino, įtrinkite sviestą ir masę sutrinkite į trupinius. Dedame į šaldytuvą, kad trupiniai neištirptų kambario temperatūroje.

Tešlą padalinkite į 5 dalis ir iškočiokite lygiais, maždaug 2 – 3 mm storio sluoksniais.

Kepimo skardą padengiame pergamentu. Ištepame pirmąjį tešlos sluoksnį, pabarstome trupiniais, uždengiame antru sluoksniu, trupiniais.

Taip kaitaliojame, kol baigsis sluoksniai ir trupiniai.

Sluoksnį supjaustome porcijomis paplotėliais, jų viršūnes patepame plaktu tryniu.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Karštus pabarstykite cukrumi arba sumaišykite miltelius su cinamonu, pabarstykite karštus pyragus, kad saldumas ištirptų ir sugertų viršutinį sluoksnį.

Minkšti, švelnūs, erdvūs ir burnoje tirpstantys pyragaičiai tikrai patiks ir gaminsite dažnai.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: