Home Receptai Tikrų osetiniškų pyragų su bulvėmis ir sūriu gaminimas

Tikrų osetiniškų pyragų su bulvėmis ir sūriu gaminimas

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Osetijos pyragai jau seniai buvo vieni iš daugelio kepimo gerbėjų mėgstamiausių. Kad nepirktumėte už didelius pinigus, patariu apsiprasti su paprastu ir pigiu receptu ir tokius burnoje tirpstančius bei nuostabius pyragus pasigaminti namuose.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

miltai, 500 g;

pienas, 400 ml;

sviestas, 15 g;

cukraus ir druskos, po 1 šaukštelį;

šviežios mielės, 15 g arba sausos, 5 g;

virtos bulvės, 200 g;

tarkuoto Osetijos ar kito sūrio, 300 g;

Adyghe druska arba paprasta druska, 10 g;

sviesto.

Gaminimo procesas

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, palikite 10 minučių.

Supilkite ištirpintą sviestą, pasūdykite, išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą. Masė bus lipni, bet rankas patepkite augaliniu aliejumi ir minkykite.

Uždenkite ir palikite 1,5 valandos, per tą laiką du kartus permušdami tešlą.

Sumaišykite bulvių košę su tarkuotu sūriu ir gabalėliu sviesto, žolelėmis.

Tešlą padaliname į 3 dalis ir kiekvieną iškočiojame į pyragą, išdėliojame įdarą ir suspaudžiame ratu. Gaunasi apvalus pyragas, kurį šiek tiek iškočiojame kočėlu.

Pyragaičius išklojame ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir patepame kiaušiniu arba sviestu.

Kepkite 220 laipsnių temperatūroje 10 minučių, padidinkite iki 230 laipsnių ir kepkite 5 minutes.

Karštus pyragus patepkite sviestu ir patiekite.

Sodrūs, minkšti ir erdvūs pyragai – puiki, soti ir burnoje tirpstanti vakarienė.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

1

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: