Patiko? Duok like ir pasidalink!
Tortas ne tik skanus ir purus, bet ir gražus. Todėl dažnai gaminu jį šventiniam arbatos vakarėliui. Uogas ir vaisius galite pasiimti pagal savo skonį.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų :
kiaušiniai, 3 vnt;
cukrus, 200 g;
grietinė, 50 g;
žiupsnelis druskos;
vanilinas;
sviestas, 180 g;
kepimo miltelių ir citrinos žievelės, po 1 šaukštelį;
miltai, 200 g;
konservuotų persikų, 6 vnt;
vyšnia, 250 g
Gaminimo procesas
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, supilti grietinę, minkštą sviestą ir išplakti iki vientisos masės.
Supilkite žievelę, išmaišykite.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į masę ir užminkyti tešlą.
Formą padengiame pergamentu ir išpilame dalį tešlos.
Išdėliokite konservuotų persikų griežinėlius.
Šviežias ar konservuotas, šaldytas vyšnias pamirkykite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte skysčio perteklių ir sumaišykite su šaukštu krakmolo, kad uogos neištekėtų kepant.
Ištepame vyšnią ir supilame likusią tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, bet žiūrėkite į savo orkaitę.
Pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Pasirodo labai sodrus ir švelnus stebuklas su ryškiu persikų ir vyšnių aromatu. Kad pyragas būtų aukštas, paimkite torto formą arba padidinkite ingredientų kiekį.