Home Receptai Skanus tortas Napoleonas: kodėl aš nežinojau šio būdo. Napoleonas su ypatingu kremu

Skanus tortas Napoleonas: kodėl aš nežinojau šio būdo. Napoleonas su ypatingu kremu

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Pyragų sluoksniai verdami vandenyje su actu, jie būna minkšti ir greitai išmirksta. O sviestinis kremas sukuria subtilius, erdvius sluoksnius, dėl kurių šis desertas yra tiesiog prabangus.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

sviestas, 200 g;

miltų, apie 300 g;

ledinis vanduo, 120 g;

kiaušinis, 1 vnt;

žiupsnelis druskos;

obuolių arba stalo acto, 1 a.š.

Norėdami paruošti kremą, paimkite :

kiaušiniai, 3 vnt;

pienas, 750 ml;

miltai ir krakmolas po 40 g;

cukrus, 230 g;

vanilinas;

sviestas, 50 g;

riebios grietinėlės, 500 g

Gaminimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska. Sušalusį sviestą įtrinkite ir masę paverskite trupiniais.

Kiaušinį įmušame į ledinį vandenį, pilame actą, skystį supilame į miltus ir užminkome tešlą. Padaliname į 4 dalis ir kiekvieną apvyniojame plėvele, siunčiame į šaldiklį 1 valandai.

Kremui sumaišyti pieną, kiaušinį, miltus, cukrų, krakmolą, plakti šluotele iki vientisos masės ir nuolat maišant ant silpnos ugnies virti grietinėlę. Grietinėlę nukelkite nuo viryklės ir supilkite sviestą, maišykite, kol ištirps ir masė taps vientisa ir visiškai vienalytė. Atvėsk.

Tešlą iškočiojame plonais sluoksniais, dedame ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, subadome šakute.

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.

Karštus paplotėlius išlyginame, apkarpas taip pat atvėsiname ir paverčiame trupiniais.

Formuojame tortą, pyragėlius sutepdami kremu, taip pat aptepame šonus ir apibarstome pyragą trupiniais.

Siunčiame į šaldytuvą infuzuoti kelias valandas.

Jei gaminate tortą šventei, galite jį papuošti kaip norite. Pasirodo švelnus ir nuostabus delikatesas, labai skanus desertas.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: