Home Receptai Dabar aš nebekepu paprastų blynų: radau receptą, kuris patinka visai šeimai (skonis kaip pyragėlių)

Dabar aš nebekepu paprastų blynų: radau receptą, kuris patinka visai šeimai (skonis kaip pyragėlių)

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Laba diena draugai! Jei nežinote, kuo dar galite nustebinti savo šeimą pusryčiams, kepkite blynus su įdaru. Sodrus, neįprastas ir skanus, kažkas net primena pyragus. Labai rekomenduojama!

GAMINIMO BŪDAS:

Keptuvės bus prie mėsos, o tiksliau su vištiena. Imame nedidelį filė gabaliuką ir įtriname prieskoniais. Prieskonius naudoju griliui ir kebabui. Su tais pačiais prieskoniais kepu vištieną shawarma.

Dabar kepkime mėsą. Norėdami tai padaryti, ant sausos keptuvės uždėkite nedidelį pergamentinio popieriaus lapą, ant jo sudėkite mėsą ir uždarykite antrąja popieriaus dalimi. Mėsą kepkite ant beveik pačios silpniausios ugnies apie 20 min. Kartkartėmis mėsą apverskite.

Taip pat galite kepti kalakutą. Mėsa kepama savo sultyse, be aliejaus, gaunasi labai sultinga ir kvapni, plius švari keptuvė. Vištienos filė perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti, bet kol kas pasižiūrėkime į tešlą.

Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite 0,5 šaukštelio. druskos ir 1 valg. Sachara. Lengvai išplakti.

Toliau čia užpilkite 350 ml kambario temperatūros kefyro, aš turiu 2,5% riebumo, vėl išmaišykite.

Tada supilkite 190-200 g išsijotų miltų ir minkykite tešlą. Ir pačioje pabaigoje nepamirškite įpilti 1 šaukštelio. soda. Viskas, tešla blynams paruošta.

Be mėsos, į įdarą dar įdėsiu pjaustytų žalių svogūnų plunksnų ir smulkiai supjaustytą virtą kiaušinį.

Viską po vieną sudėkite į tešlą. Atvėsusią mėsą taip pat smulkiai supjausčiau. Gerai išmaišykite ir pradėkite kepti blynus.

Tešlą samčiu dėkite į įkaitintą augalinį aliejų ir apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Kepame ant vidutinės ugnies, kad spėtų iškepti.

Iškepusius blynus perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais. Iš tokio ingredientų kiekio gaunama 15 gabalėlių blynų.

Juos galima valgyti paprastus arba su grietine. Keptuvės sodrios, neįprastos ir skoniu kažkiek primena mėsos pyragus. Išbandykite, aš tikiu, kad jums taip pat patiks!

Beje, įdarus galima keisti, man patinka ir saldus variantas – su obuoliais ar kriaušėmis.

INGRIDIENTAI:

kiaušinis – 1 vnt.

druska – 0,5 šaukštelio

cukrus – 1 valgomasis šaukštas.

kefyras (2,5%) – 350 ml

miltai – 190-200 g

soda – 1 šaukštelis (be skaidrės)

vištienos filė – 160 g

virtas kiaušinis – 1 vnt.

žalieji svogūnai – 30 g

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: