Daugelis žmonių mėgsta sūrio lazdeles, tačiau ne visi moka jas virti. Siūlau paprastą, bet tobulą rezultatą, kurį galima patiekti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Taip pat galite juos naudoti užkandžiams ir duonai.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
riebus kefyras, 250 ml;
kiaušiniai, 2 vnt;
miltai, 450 g;
soda ir druska, po 1 šaukštelį;
sūris, 100 g;
šviežios žolelės.
Gaminimo procesas
Gaminius imame kambario temperatūroje.
Į kefyrą dedame druskos ir sodos arba kepimo miltelių, bet geriau pirmas variantas, nes. soda yra daug veiksmingesnė fermentuoto pieno aplinkoje.
Įmušame kiaušinį, išmaišome ir supilame ant rupios trintuvės sutarkuotą sūrį.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir žoleles ir suberkite į masę.
Miltus persijokite ir palaipsniui supilkite į masę. Miltų berkite tiek, kad gautumėte nelipnią, minkštą ir lanksčią tešlą.
Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą ir iškočiokite ploną iki 4 mm storio sluoksnį.
Supjaustykite juostelėmis ir kiekvieną sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tokie užkandžių ir užkandžių sūrio lazdelės yra tiesiog tobulas patiekalas, kuris paruošiamas per kelias minutes ir nuo rezultato tikrai nepavargsite.