Home Receptai Darykite nors kiekvieną dieną. Napoleonas per 5 minutes: tingus tortas iš lavašo

Darykite nors kiekvieną dieną. Napoleonas per 5 minutes: tingus tortas iš lavašo

by admin

Iš pita lakštų galite gaminti įvairius patiekalus, tokius kaip pyragaičiai, pavasariniai vyniotiniai ir net pyragaičiai, tiek saldūs, tiek užkandžiai. Siūlau vieną iš paprastų ir skanių klasikinio Napoleono variantų.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

pita duona, 12 plonų lakštų;

graikiniai riešutai, 100 g;

pienas, 800 ml;

kiaušiniai, 3 vnt., pagal skonį;

sviestas, 100 g;

cukrus, 150 g;

kukurūzų krakmolas, 2,5 a.š;

vanilino pagal skonį.

Gaminimo procesas

Kremui sumaišyti pieną, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir pagal skonį bei norą įpilti vanilino. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, nuolat maišydami. Atvėsk.

Suminkštinkite sviestą kambario temperatūroje. Plakite mikseriu iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki vientisos ir purios masės.

Lavašo lakštai supjaustomi identiškomis stačiakampėmis dalimis ir džiovinami 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių. Atvėsk.

Du džiovintus lapus sutrinkite į trupinius ir sumaišykite su skrudintais ir smulkintais riešutais.

Formuojame tortą, pyragėlius sutepdami kremu. Viršų ir šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais.

Siunčiame į šaldytuvą infuzuoti 6 – 8 valandas.

Pyragas pasirodo skanus, tačiau džiovinta pita duona turi specifinį poskonį. Todėl norėdami jį nužudyti, į grietinėlę įdėkite citrinos žievelės, daug vanilino ir kitų aromatinių priedų.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: