Labai įdomus pyragaičiai su bulvėmis receptas ir būtent dėl jo tešla ilgai išliks skani ir šviežia.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
– bulvės, 400 g;
– miltai, 1,3 kg ir šiek tiek daugiau;
– druska, pusė šaukštelio;
– sausos mielės, 15 g arba šviežios, 45 g;
– cukrus, 1 – 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 100 ml.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite vandenyje, kad bulvės būtų labai minkštos, išvirtų.
Bulves pertraukiame nuoviru blenderiu ir sumaišome su kitais ingredientais. Iš anksto persijokite miltus ir pabarstykite dalimis.
Minkykite tešlą ant stalo. Masė turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite folija ir palikite 40 minučių.
Patarimas : tešlą galite pasigaminti be mielių, už 1 arbatinį šaukštelį sodos. Tešlos išeina gana daug, todėl galite ją padalinti į 2 dalis ir vieną supakuoti į maišelį ir įdėti į šaldiklį. Taigi tešla laikoma iki 2 mėnesių.
Likusią tešlą padalinkite į gabalėlius, iškočiokite paplotėlius, uždenkite plėvele ir palikite 20 min.
Ant kiekvieno pyrago centre padarome porą pjūvių.
Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių augaliniame aliejuje 1,5 minutės.
Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir padėkite ant lėkštės.