Home Receptai Kai turiu šiek tiek laiko ir noriu ko nors skanaus, visada gaminu šį moliūgų suktinuką!

Kai turiu šiek tiek laiko ir noriu ko nors skanaus, visada gaminu šį moliūgų suktinuką!

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Jei neturite laiko, bet norite nustebinti ir palepinti savo šeimą kuo nors skaniu, tuomet jums puikiai tiks šis receptas.Suvyniotinį paruošite labai paprastai ir greitai, net be vargo.

Gausite skanų, sultingą ir sotų vyniotinį. Jei pageidaujate, visada galite pakeisti įdaro sudėtį, taip visada gausite naują malonumą. Pagrindinis produktas čia yra cukinijos. Vasarą be jo tiesiog neįmanoma! Ypač tiems, kurie mėgsta šią daržovę.

INGRIDIENTAI  

– 0,5 kg moliūgų

– 1-2 pomidorai

– 3 kiaušiniai

– žalumynai pagal skonį

– 150-170 g išsijotų miltų

INGREDIENTŲ ĮDALIS 

– 150 g grietinėlės

– druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

– 3-5 sruogos šviežių krapų

– 2-3 skiltelės česnako

– 60-80 g kumpio arba saliamio

– 50-60 g sūrio

PARUOŠIMO METODAS   

1. Cukinijas nuplaukite, išimkite galvutes ir sutarkuokite per stambią tarka. Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį ir pagardinkite druska. Sumaišykite ingredientus. Palikite cukinijas apie 10-15 minučių.

2. Nuplaukite žalumynus, išmeskite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustykite. Nusausinkite tarkuotą cukiniją.

3. Į moliūgų dubenį išmuškite kiaušinius ir suberkite žalumynus. Dubenyje esančius ingredientus sumaišykite su druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Sumaišykite kompoziciją, tada palaipsniui įpilkite išsijotų miltų. Tešlą homogenizuoti.

4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kepimo popierių sutepkite augaliniu aliejumi. Tada supilkite, paskleiskite ir išlyginkite tešlą per visą padėklo paviršių. Keptuvę dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę apie 20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo kiekvienos orkaitės.

5. Paruoškite padažą: nuplaukite žalumynus, išmeskite juos ir smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite grietinėlę su smulkintais krapais ir išspaustu česnaku. Sumaišykite ingredientus su druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Įmaišykite padažą.

6. Per smulkią tarka suberkite sūrį. Į padažą suberkite 0,5 tarkuoto sūrio. Įmaišykite padažą. Likęs sūris bus naudojamas papuošimui.

7. Pomidorus nuplaukite, nuimkite stuburą ir supjaustykite mažais kubeliais. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais.

8. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tada sutepkite visą stalviršio paviršių padažu ir atsitiktine tvarka išdėliokite pomidorus bei kumpį.

9. Kiek įmanoma tvirčiau suvyniokite stalviršį. Vyniotinį dėkite į stačiakampę lėkštę ir patepkite likusiu padažu, tada papuoškite tarkuotu sūriu. Jei norite, galite papuošti ir žalumynais. Šaldykite 30 minučių.

10. Apetitą keliantį vyniotinį patiekite su didžiausiu malonumu.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: