Home Receptai Gražus varškės pyragas: skanus, purus ir minkštas. Viskas sumaišoma ir kepama orkaitėje

Gražus varškės pyragas: skanus, purus ir minkštas. Viskas sumaišoma ir kepama orkaitėje

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Gražų pyragą su varške, kuris taip pat pasirodo labai skanus, gali pasigaminti absoliučiai kiekvienas. Virimo procesas yra labai paprastas ir neužima daug laiko. Artimieji įvertins tokį desertą ir būtinai paprašys jį pagaminti dar kartą.

Ingredientai:

Pienas kambario temperatūroje – 250 ml.

Cukrus – 80 gr.

Mielės – 20 gr.

Kiaušiniai – 1 vnt.

Druska ½ šaukštelio

Augalinis aliejus – 30 šaukštų. l.

Sviestas – 40 gr.

Miltai – 500 gr.

Gaminimo procesas:

Imame dubenį, pilame šiltą pieną, suberiame cukrų, gyvas mieles ir mentele sumaišome ingredientus. Tada įmuškite kiaušinį, druską ir vėl išmaišykite.

Į dubenį supilkite miltus, supilkite sviestą ir augalinį aliejų, rankomis minkykite minkštą tešlą, tada uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.

Trupinių ingredientai:

Miltai – 1 valgomasis šaukštas. l.

Sviestas – 30 gr.

Cukrus – 2 šaukštai. l.

Gaminimo procesas:

Imame dubenį, išpilame miltus, suberiame sviestą ir cukrų, sudedame ingredientus rankomis.

Užpildo ingredientai:

Varškės sūris – 180 gr.

Cukrus – 2-3 šaukštai. l.

Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas. l.

Razinos – pagal skonį.

Gaminimo procesas:

Imame dubenį, ištepame varškę, dedame cukrų, krakmolą, grietinę ir razinas, šakute išmaišome ingredientus.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ant kočiojimo lentos. Tešlą perpjauname į dvi dalis, o vieną iš dalių padaliname dar į 8. Iš gabalėlių rankomis formuojame puodelius ir paliekame 10 min.

Tada kiekvieną apskritimą apvoliokite miltuose ir iškočiokite. Tešlą sutepkite aliejumi, perlenkite per pusę ir kiekvieną kraštelį supilkite įdaru. Toliau kampus apvyniokite su įdaru viduje. Taigi gauname trikampius.

Imame kepimo indą, ištepame sviestu ir iš tešlos išskleidžiame ratu trikampius, uždengiame dangčiu ir paliekame 15 min.

Kai tešla šiek tiek „pailsės“, pyragą patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite streuselio trupiniais. Pašauname į iki 165 C įkaitintą orkaitę 35-45 min.

Kai pyragas gerai paruduos, išimkite jį iš orkaitės. Pasirodo super švelnus ir skanus. Gero apetito!

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: