Home Receptai Dabar koldūnus verdu tik taip. Dalinuosi savo mėgstamiausiu receptu

Dabar koldūnus verdu tik taip. Dalinuosi savo mėgstamiausiu receptu

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Galbūt pastebėjote, kokie baisūs yra parduotuvės koldūnai. Dažniausia problema – sultingo įdaro trūkumas, o tai labai svarbu šiame patiekale. Verta atsisakyti įsigyto koldūnų pavyzdžio, nes juos virti namuose gana paprasta. Parodysime receptą, kurio dėka koldūnai pasirodys skanūs ir sultingi.

Ingredientai koldūnams:

  • vištienos kiaušinis – 2 vnt .;
  • miltai – 800 g;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • vanduo – 240 ml;
  • grietinė – 2 šaukštai. l.;
  • pienas – 240 ml;
  • varškės sūris – 500 g;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • krakmolas – ½ šaukštai. l.;
  • svogūnas – 1 vnt .;
  • cukrus – 2 šaukštai. l.;
  • bulvės – 7 vnt.

Koldūnų ruošimas:

Vienas kiaušinis turi būti padalintas į trynį ir baltymą. Pagal receptą mums reikia tik trynio.

Kiaušinį ir grietinę išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite pieną ir vandenį, masę pasūdykite. Į mišinį įsijokite miltus ir gerai išmaišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą perkelkite ant darbinio paviršiaus ir minkykite rankomis 10 minučių. Suformuojame bandelę ir pamirštame šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Išvirkite nuskustas bulves. Svogūną smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos. Bulves dar galima sutrinti į tyrę.

Sumaišykite bulvių košę ir svogūnus, pasūdykite pagal skonį.

Atskirame dubenyje sukryžiuokite trynį, varškę ir cukrų, gerai išmaišykite. Jei norite, galite įdėti žiupsnelį druskos.

Tešlą padaliname į 3 dalis. Iš kiekvieno formuojame bandelę, kurią vėliau iškočiojame į stačiakampį 5 mm storio sluoksnį. Iš sluoksnio išpjauname 6 cm skersmens apskritimus.

Kiekvieno apskritimo viduryje išdėliokite po šaukštą įdaro, varškės ar bulvių. Pirštais suklijuojame abu koldūnų kraštus, taip sandariai užsandariname įdarą.

Puode užverdame vandenį, pasūdome ir dedame kukulius, verdame, kol išplauks. Tada palaukiame 3 minutes ir išimame iš vandens.

Šis receptas yra universalus ir tinka tiems, kurie mėgsta gaminti ilgiau nei vieną dieną. Koldūnus galite dėti į šaldytuvą ir virti bet kuriuo patogiu metu.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: