Home Receptai Skanus cukinijų suktinis su daug maltos vištienos

Skanus cukinijų suktinis su daug maltos vištienos

by admin

Ar ir jūs džiaugiatės, kai prekyvietėse pasirodo pirmosios cukinijos? Panašu, kad jie jau pučia vasarišką šilumą ir saulėtus orus.

Galiausiai iš jų galima išsikepti įvairiausių gėrybių: auksinių blynų, grilyje keptų salotų, vyniotinių. Norime, kad šia daržove džiaugtumėtės visomis spalvomis, todėl paruošėme dar vieną paprastą ir kartu neįprastą receptą.

Cukinijų suktinukas su malta mėsa – šventinis užkandis kiekvienai dienai ir šventinio stalo puošmena. Jį paruošti gana paprasta, ypač lyginant biurokratiją, su kuria susiduriama gaminant blynus. O dėl to, kad tešla iškepa, nereikia plauti virtuvės nuo aliejaus purslų. Išbandykite, liksite maloniai nustebinti.

Ingridientai:

Cukinijos – 2 kiekis

Žalumynai pagal skonį

Kvietiniai miltai – 2-3 šaukštai. l.

Vištienos faršas – 300 g

Svogūnai – 1 vnt.

Kietasis sūris – 100 g

Druska pagal skonį

Juodieji pipirai (malti) pagal skonį

Cukinijų vyniotinio su malta mėsa ruošimas

Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite. Gerai išspauskite skysčio perteklių.

Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir pipirais, supilkite gautą cukinijų masės mišinį, pagal skonį suberkite smulkintus žalumynus ir gerai išmaišykite.

Į masę suberiame miltus ir vėl viską išmaišome. Cukinijų tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15-20 minučių nusiųskite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, pakepinkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus iki skaidrumo, į keptuvę suberkite vištienos faršą. Nuolat maišydami ingredientus, kepkite vištieną, kol iškeps. Pabaigoje keptuvės turinį pabarstykite druska ir pipirais.

Faršą sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite tarkuotu sūriu ir išmaišykite. Padėkite gatavą pyragą pergamentu ant rankšluosčio, jo paviršių paskleiskite mėsos įdaru (palikdami šiek tiek laisvos vietos kraštuose) ir susukite cukinijų pagrindą į ritinį.

Tuo pačiu popieriumi apvyniokite jau susuktą vyniotinį ir nusiųskite į įkaitintą orkaitę 10 minučių, kad sūris išsilydytų.

Gatavą vyniotinį galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Supjaustykite mažomis porcijomis ir mėgaukitės nuostabiu skonių deriniu. Jums tereikia paragauti šio šedevro. Jei norite, kad užkandis būtų lengvesnis, vietoj mėsos galite naudoti grybų įdarą.

Ir nepamirškite nusiųsti recepto draugams, kurie mėgsta cukinijas!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: