Šiame recepte viskas labai paprasta, minimalus produktų rinkinys, šiek tiek laisvo laiko ir daug malonumo dėl rezultato.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
miltai, 320 g;
kefyras, 250 g;
soda, druska, po 0,5 šaukštelio;
kepimo milteliai, 1 arb
Įdarui imkite:
pomidorai;
dešra;
sūris;
alyvuogės;
pomidorų padažo, 3 v.š.;
augalinis aliejus, 2 valg.
Gaminimo procesas
Paimkite įdarą ir pasigaminkite pagal savo skonį, kaip visada darote.
Pirmiausia įjunkite orkaitę, kad įkaistų, paruošimas neužima daug laiko.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Supilkite sodą į kambario temperatūros kefyrą ir gerai išmaišykite, kad suaktyvėtų sodos reakcija fermentuoto pieno terpėje.
Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Patarimas: miltų gali prireikti daugiau, tik nepilkite masės miltų, kad picos padas nepasirodytų medinis, geriau dėkite mažiau, tegul tešla per daug nesuminkoma, bet bus oru ir gerai pakils ir iškeps.
Tešlą padaliname į dvi dalis ir kiekvieną dalį iškočiojame ant aliejuje išmirkyto pergamento į apskritimą.
Sutepkite pomidorų pasta, išdėliokite įdarą pagal savo skonį ir nusiųskite picą į orkaitę.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Pica gaunasi tiesiog tobula, minkšta, kvapni, tešla kaip tik, nei per daug, nei per mažai.