Home Receptai Cukinija, gaminu jau savaitę. Skanus cukinijų ir maltos mėsos receptas

Cukinija, gaminu jau savaitę. Skanus cukinijų ir maltos mėsos receptas

by admin

Cukinijų suktinukai įdaryti malta mėsa, kepti orkaitėje. Tai paprasta, greita ir labai skanu. Puiki, labai lengva, bet soti vakarienė.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 3 – 4 vnt;

morkos ir svogūnai 1 vnt;

malta mėsa, 500 g;

ryžiai, 0,5 stiklinės;

druska, pipirai, prieskoniai;

grietinė ir kečupas po 150 g;

vandens, 1 stiklinė.

Gaminimo procesas

Rinkitės dideles cukinijas, kad gautumėte dideles ir ilgas juosteles suktinukams.

Daržovių skustuvu arba smulkintuvu cukiniją supjaustykite juostelėmis.

Imkite bet kokį faršą pagal savo skonį ir sumaišykite su žaliais ryžiais, troškintomis daržovėmis – svogūnais ir morkomis, įvairiais prieskoniais pagal skonį. Druskos ir pipirų. Masę gerai išmaišykite rankomis iki vientisos masės.

Ant kiekvienos cukinijos juostelės išdėliojame įdarą ir sulenkiame vamzdelius, dedame į kepimo indą.

Įdarui sumaišykite vandenį, grietinę ir kečupą, prieskonius, druską, aromatines ir prieskonines žoleles. Padažą galite pasigaminti pagal savo skonį ir naudoti grietinėlę, pomidorų pastą ir kitus produktus. Taip pat galite gaminti padažą su daržovėmis, kaip darote kopūstų suktinukus.

Cukinijas užpilti padažu.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 1 val., bet pažiūrėkit į savo orkaitę.

Tokios cukinijos yra labai švelnios, kvapnios, sočios ir puikiai papildo jaunų bulvių – keptų ar virtų – garnyrą.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: