Home Receptai Švelnus desertas: ruošiau sau, dabar gaminu pagal užsakymą. braškių skanėstas

Švelnus desertas: ruošiau sau, dabar gaminu pagal užsakymą. braškių skanėstas

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Pats subtiliausias desertas, kuris jums tikrai patiks. Tokį braškinį stebuklą su grietinės sluoksniu, trapią tešlą galima pagaminti net šventiniam stalui.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

minkšto sviesto, 50 g;

cukraus, 2,5 a.š.;

žiupsnelis druskos;

kiaušiniai, 2 vnt;

miltai, 200 g;

kepimo miltelių, 1 arb

Grietinės sluoksniui:

bet kokio riebumo grietinė, 500 g;

cukraus, 6 šaukštai;

vanilino pagal skonį;

želatina 10 g ir vanduo 70 g;

šviežios braškės, 300 g

Gaminimo procesas

Minkštą sviestą sumaišykite su druska ir cukrumi, mentele išmaišykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.

Miltus persijoti ir kartu su kepimo milteliais supilti į masę, gerai išminkyti tešlą. Masė bus lipni, bet turėtų būti.

Formą padengiame pergamentu, rankas sutepame augaliniu aliejumi arba užsimauname pirštines ir paskirstome tešlą, paskirstome formą. Dūriame šakute.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes, pasirengimą tikriname pagaliuku. Atvėsk.

Braškes supjaustome griežinėliais.

Želatiną užpilti vėsiu vandeniu ir palikti išbrinkti.

Želatiną ištirpiname.

Grietinę išplakti su cukrumi ir tada supilti želatiną, išmaišyti.

Supilkite braškes į grietinę, išmaišykite ir supilkite į formą ant torto.

Siunčiame į šaldytuvą stingti 3 – 5 val.

Paimkite nenuimamą kepimo formą, kad grietinės masė nepradėtų tekėti.

Toks kvapnus, braškinis stebuklas jums tikrai patiks.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: