Cukinijos puikiai tinka kaip priedas prie mėsos kotletų: patiekalas pasirodo labai sultingas, švelnus, ne kietas. Ši parinktis yra netgi geresnė nei įdėti batoną ir bulves, nes. cukinija taip pat prideda savo įdomų skonį.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
bet kokia malta mėsa, 500 g;
cukinijos, 1 vnt;
svogūnas, 1 vnt;
česnakai, 2 dantys;
kiaušinis, 1 vnt;
manų kruopos, 2 v.š.;
druskos, pipirų mišinio, prieskonių, krapų.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant vidutinės trintuvės ir išspauskite sultis.
Faršą sumaišykite su cukinijomis, tarkuotu svogūnu ir česnaku, kiaušiniu.
Beriame manų kruopas, masę labai gerai išminkome, pasūdome ir pagardiname prieskoniais, smulkiai pjaustytais krapais.
Faršą palikite 10 minučių.
Kotletus galite apkepti miltuose, džiūvėsėliuose.
Formuojame kotletus, duoną ir kepame karštame augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Jei bijote, kad jie nelabai apkeptų, tuomet sudėkite kotletus į formą, apkepkite sviesto gabalėliais, įdėkite lauro lapelį ir troškinkite jau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 minučių. Galite įpilti porą šaukštų vandens.
Tokius švelnius kotletus patiekiu su majonezo ir garstyčių padažu arba grietine, krapais ir česnaku.