Home Receptai Paprastos bulvės, o recepto prašė visi svečiai. Skanus ir sotus bulvių pyragas

Paprastos bulvės, o recepto prašė visi svečiai. Skanus ir sotus bulvių pyragas

by admin

Kvapus, tirpstantis burnoje sotus bulvių pyragas, puikiai tinkantis tiesiog prie arbatos arba kaip priedas vakarienei prie įvairių patiekalų ir užkandžių.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

vanduo, 250 ml;

miltų apie 450 g;

lydytas sviestas, 200 g;

druskos, 1 šaukštelis;

cukraus, 1 a.š.

Norėdami paruošti bulvių įdarą, jums reikės:

bulvių košė iš 3 – 4 bulvių su sviestu ir pienu, galima paskaninti žalumynų ir keptų svogūnų.

Gaminimo procesas

Dažniausiai tokie pyragėliai apibarstomi sezamo sėklomis arba smulkintais žemės riešutais, bet tai pagal skonį ir norą.

Druską ištirpinkite kambario temperatūros vandenyje, dalimis suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą. Jei miltų neužtenka, įberkite daugiau, bet masės neskaldykite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis, susukite kolobokus ir palikite 10 minučių, uždengę plėvele.

Padarykite bulvių košę ir atvėsinkite.

Kiekvieną bandelę ištempiame į maždaug standartinio plokščio indo skersmens paplotėlius, patepame labai gerai ištirpintu sviestu, sukrauname į krūvą, uždengiame plėvele ir paliekame 30 min.

Kiekvieną pyragą labai plonai iškočiokite ir padarykite įpjovas apskritimu. Sulenkiame juos apskritimo kryptimi ir patepame sviestu.

Ant kiekvieno kito torto išdėliojame tai, ką išlankstėme iš ankstesnio. Taigi iš 3 pyragėlių darome dvi dalis tešlos.

Kiekvieną susukame į apskritimą ir dedame į formą, paskirstome bulvių įdarą ir uždengiame antru tešlos sluoksniu.

Ant jo darome įpjovas, patepame sviestu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.

Toks pyragas pasirodo purus, tešla labai minkšta, drėgna, netrupa ir nedžiūsta, o įdaras labai patenkina.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: