Home Receptai Kol darže yra žalumynų, tokius paplotėlius gaminu vietoj duonos. Nespėju išimti iš keptuvės – paplotėliai jau dingsta

Kol darže yra žalumynų, tokius paplotėlius gaminu vietoj duonos. Nespėju išimti iš keptuvės – paplotėliai jau dingsta

by admin

Kvapnūs, purūs, minkšti paplotėliai su žolelėmis puikiai pakeičia duoną, dažnai juos kepame iškyloms.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

šiltas vanduo, 300 g;

augalinis aliejus, 5 šaukštai;

druskos, 1 šaukštelis;

cukraus, 1 valgomasis šaukštas;

sausos mielės, 7 g;

miltų, apie 550 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

krapai, gera kekė;

česnakai džiovinti arba švieži pagal skonį;

druska, pipirai, aromatinės žolelės;

sviestas tepimui.

Gaminimo procesas

Šiltame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, supilkite mieles ir supilkite augalinį aliejų.

Miltus persijojame ir dalimis įpilame į skystą pagrindą, užmigdami mieles.

Minkykite minkštą tešlą. Jei jums neužtenka miltų, galite įdėti šiek tiek, bet nepersistenkite, tiesiog geriau išminkykite.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Įdarui sumaišyti smulkintus krapus, galima ir petražoles su česnaku, druska, pipirais, pagal skonį įberti aromatinių žolelių.

Tešlą padaliname į porcijas kolobokus ir kiekvieną iškočiojame į ploną pyragą.

Ištepkite pyragą lydytu sviestu.

Pabarstykite žolelėmis ir susukite į ritinį, tada į sraigę ir susukite į nedidelį pyragą.

Kepkite juos įkaitintame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Sukraukite pyragus į krūvą ir aptepkite sviestu.

Tokie kvapnūs, burnoje tirpstantys pyragaičiai atrodo labai apetitiškai ir tiesiog nuostabiai kvepia.

1

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: