Home Receptai Močiutės receptas pomidorai kopūstuose. Taip gaminu jau 30 metų: žiemą pirštus apsilaižysi

Močiutės receptas pomidorai kopūstuose. Taip gaminu jau 30 metų: žiemą pirštus apsilaižysi

by admin

Būtent toks daržovių derinys daro nuostabius dalykus: kopūstai padeda pomidorams išlikti tankiems, tvirtiems ir marinuotiems. O kopūstas iš pomidorų yra prisotintas skonio ir išlaiko traškumą, atsiranda saldžiarūgštis skonis.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

kopūstai;

pomidorai;

saldžiosios paprikos ir svogūnai, aitriosios paprikos gabalėliui;

lauro lapas 1 vnt indelyje;

kvapieji pipirai 3 vnt indelyje;

pipirų žirneliai 6 vnt;

žalumynai;

vandens, 1,5 l;

druskos, 2 v.š.;

cukraus ir acto 9%, 4 v.š.

Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustykite kopūstą, supjaustykite svogūną pusžiedžiais, saldžiąją papriką supjaustykite atsitiktine tvarka, supjaustykite žalumynus – krapus ir petražoles. Paimkite aitriąją papriką pagal skonį, supjaustykite apskritimais.

Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.

Pomidorus rinkitės nedidelius, tankius, kad neišsiskleistų stiklainyje.

Į kiekvieną stiklainį dedame prieskonių ir žolelių, svogūnų, aitriųjų ir saldžiųjų paprikų, sluoksnį kopūstų ir pomidorų. Tada vėl sluoksnis žalumynų, kopūstų ir pomidorų, kopūstų.

Užpildykite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 15 minučių.

Nupilame vandenį.

Į keptuvę supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite 3 minutes, supilkite actą.

Supilkite marinatą į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.

Konservaciją laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.

Gražus preparatas, kurį iškart norisi išbandyti. Būtinai gaminkite šį receptą, abejingi tikrai neliksite.

JUMS TAIP PAT PATIKS

error: