Home Receptai Pomidorai žiemai. Net jei uždarysite 100 stiklainių, to vis tiek nepakaks

Pomidorai žiemai. Net jei uždarysite 100 stiklainių, to vis tiek nepakaks

by admin

Pomidorai pagal šį receptą labiau primena klasikines, daržoves iš statinės. Jie tokie pat tvirti, kvapnūs, su lengva rūgštele ir saldumu, tiesiog puikus užkandis.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

pomidorai, 2 kg;

česnakai, 9 skiltelės;

Pundelis petražolių;

pipirų žirneliai, 30 vnt;

druskos, 1 šaukštelis;

cukraus, 2 v.š.;

actas 9%, 2 šaukštai;

augalinis aliejus, 2 valg.

Gaminimo procesas

Pomidorai renkasi tankius, o ne minkštus, galite paimti raudonus, geltonus ir rožinius pomidorus, kad grožis ir apetitas būtų patrauklus.

Pomidorus perpjauname į dvi dalis.

Česnaką supjaustome griežinėliais.

Nuplauname žalumynus.

Į švarius stiklainius dedame iki pusės pomidorų, ant viršaus česnako, petražolių, į kiekvieną stiklainį galima krapų ir baziliko, pipirų žirnelių, po 10 vnt. Sudedame pomidorus.

Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Nupilkite vandenį į keptuvę ir įpilkite druskos ir cukraus, acto ir augalinio aliejaus, atsižvelgiant į tai, kad jų skaičius nurodytas 1 stiklainiui. Taigi šiuo atveju užpilkite 6 šaukštus cukraus, 3 šaukštelius. druskos, 6 šaukštų acto.

Į kiekvieną stiklainį supilkite augalinį aliejų ir užpilkite verdančiu sūrymu.

Susukame dangtelius, apverčiame stiklainius ir uždengiame, kol atvės.

Tokį konservavimą laikome rūsyje arba sandėliuke.

Pomidorai yra tiesiog prabangūs, jie puikiai tinka su bulvių koše su karbonadais, virtais ryžiais su daržovėmis ir kepta žuvimi.

JUMS TAIP PAT PATIKS

error: