Home Receptai Suomiškai marinuoti agurkai. Ruošiu antrą vasarą: be sterilizacijos

Suomiškai marinuoti agurkai. Ruošiu antrą vasarą: be sterilizacijos

by admin

Šis receptas labai primena marinuotų agurkų griežinėlius, kurie anksčiau parduotuvėse būdavo parduodami trijų litrų stiklainiuose: tokie agurkai visada patiko prie kotletų ir bulvių košės.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

agurkai, 3 kg;

druskos, 6 šaukštai;

cukrus, 400 g;

actas 9%, 360 ml;

garstyčių sėklos, 2 šaukšteliai;

lauro lapas, 1-3 vnt;

vandens, 3 l.

Gaminimo procesas

Pagal šį receptą galite paimti bet kokius agurkus – mažus ar didelius, mažus, jie visi supjaustomi maždaug 4 – 6 cm ilgio gabalėliais.

Iš anksto pamirkykite porą valandų švariame ir šaltame vandenyje.

Pastatome didelį indą ant viryklės ir užpilame vandeniu, dedame druską ir cukrų, garstyčias, lauro lapą. Iš karto po užvirimo supilkite actą, užvirinkite.

Suberkite agurkus, virkite, kol pakeis spalvą į alyvuogių, virkite dar 3 minutes.

Išdėliojame į švarius ir sterilizuotus stiklainius, užpilame marinatu ir užsukame dangtelius.

Stiklainius apverčiame, suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Laikyti rūsyje arba spintoje.

Labai paprastas, bet iš tikrųjų skanus receptas su natūralaus marinuotų agurkų skoniu ir aromatu. Tiesiog pabandykite jį pagaminti ir pamatysite, kad net ir peraugę agurkai pasirodo labai skanūs.

7

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: