Home Receptai Be sterilizacijos: traškūs agurkai žiemai. Gaminkite nors 100 stiklainių

Be sterilizacijos: traškūs agurkai žiemai. Gaminkite nors 100 stiklainių

by admin

Labai paprastas, bet labai skanus receptas, su kuriuo išgausite tobulą ir subalansuotą traškių, užkandžių marinuotų agurkėlių skonį. Galite drąsiai uždaryti į didelius stiklainius, šaldytuve jie ilgai neišstovės, iškart bus suvalgyti.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

agurkai;

cukraus, 2 v.š.;

druskos, 3 šaukštai;

actas, 4 šaukštai;

klasikinis žolelių ir prieskonių rinkinys, česnakai.

Gaminimo procesas

Produktų tūris nurodytas 3 litrų stiklainiui.

Sterilizuojame stiklainius su dangteliais.

Į stiklainį dedame česnaką, žoleles, kvapiuosius pipirus ir žirnelius.

Dedame švarius agurkus. Jei nuskynėte tik iš sodo, tai tiesiog nuplaukite, o jei seniai nuskynėte ar pirkote turguje, nuplaukite, kelias valandas užpilkite šaltu ir švariu vandeniu.

Uodegos buvo nupjaunamos ir dedamos į stiklainius.

Į stiklainius supilkite verdantį vandenį. Uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Nupilkite vandenį ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Paliekame 15 minučių.

Vandenį nupilkite į puodą ir suberkite druską, cukrų, užvirinkite, virkite 1 minutę.

Į stiklainius supilkite actą ir iš karto supilkite marinatą, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.

Konservavimą laikome rūsyje ir kambario temperatūroje.

Toks paruošimas reikalauja iš jūsų minimalių maisto gaminimo pastangų, tačiau rezultatas džiugins jus visą žiemą. Agurkų marinatą galima naudoti raugintiems kopūstams ir sausainiams kepti.

12

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: