Vienas iš paprasčiausių ir greičiausių pusryčių receptų: cukinijų pica arba kiaušininiai blyneliai su pomidorais ir žolelėmis, nors įdarą galite pasigaminti labai skirtingą pagal savo skonį.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
cukinijos, 1 vnt;
kiaušiniai, 5 vnt;
druska pipirai;
grietinės, 2 šaukštai;
alyvuogių aliejus, 15 g;
žalumynai;
pomidoras, 1 vnt;
sūris, 100 g
Gaminimo procesas
Cukinijas sutriname ant rupios trintuvės, pasūdome, išmaišome ir paliekame 5 min.
Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir išmaišykite.
Cukinijų masę gerai išspauskite ir supilkite į kiaušinių masę.
Smulkiai supjaustykite žalumynus, taip pat sumaišykite su kiaušiniais ir cukinijomis, gerai išmaišykite.
Pomidorus supjaustome apskritimais, sūrį supjaustome griežinėliais arba trimis stambia tarka.
Keptuvę ištepti sviestu ir išpilti dalį masės, išdėlioti pomidorų apskritimus, ant kurių dedame sūrio riekeles arba pabarstome tarkuotu sūriu.
Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes.
Visus blynus ruošiame taip ir patiekiame su įvairiais padažais, salotomis, skrebučiais.
Paprasčiausias, bet sotus ir patrauklus patiekalas, kurį galite paįvairinti mėgstamais priedais.
Kad blyneliai nepasirodytų per grubūs, rinkitės cukinijas arba jaunas cukinijas – jose beveik nėra sėklų, dėl kurių tarkuota moliūgų masė kiek atšiauri.