Tokios lengvos, bet itin prabangaus skonio salotos iš agurkų ir kreminio užpilo, dera prie įvairių garnyrų ir mėsos patiekalų. Būtinai paragaukite salotų, tikrai patiks.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
agurkai, 2 vnt;
sviestas, gabalas;
druska pipirai;
grietinės arba natūralaus, tiršto jogurto, 2 v.š.;
krapai;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
česnakai, 1 – 2 skiltelės;
obuolių sidro actas, 0,5 arb
batonas;.
Gaminimo procesas
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite batono riekeles, atvėsinkite.
Agurkus nulupame, tris ant stambios trintuvės, pasūdome ir išmaišome, paliekame 5 min., tada išspaudžiame sultis.
Agurką sumaišykite su smulkiai pjaustytais krapais.
Sumaišykite grietinę su smulkintu česnaku.
Pagardinkite agurkus grietine, augaliniu aliejumi, gerai išmaišykite.
Iš kepto batono ir agurkų masės gaminame sumuštinius ir tiekiame į stalą.
Tokie sumuštiniai tiks prie bet kokių mėsos užkandžių, garnyrų, juos galima labai greitai pagaminti iškylai, staigiai atvykusiems svečiams ir šeimos vakarienei.
Jei nemėgstate grietinės ir jogurto, tuomet pasigaminkite naminio majonezo arba parduotuvinio padažo. Gana originalu išeina, jei majonezas sumaišomas su saldžiomis garstyčiomis, toks padažas dera su agurkais ir krapais.