Home Receptai Kai mėsos nėra, gaminu taip. Pyragėliai su kopūstais ir bulvėmis: iš tešlos su pienu ir verdančiu vandeniu

Kai mėsos nėra, gaminu taip. Pyragėliai su kopūstais ir bulvėmis: iš tešlos su pienu ir verdančiu vandeniu

by admin

Tokių minkštų ir purių pyragėlių iš tešlos su pienu ir verdančiu vandeniu niekur nenusipirksi, galima pasigaminti tik namuose. Priedai gali skirtis pagal jūsų skonį. Gaminau su kopūstais ir bulvėmis.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

šiltas pienas ir verdantis vanduo po 250 ml;

cukraus, 1 valgomasis šaukštas;

druskos, 1,5 šaukštelio;

gyvos mielės, 20 g arba sausos, 7 g;

lydytas sviestas, 100 g;

miltų, apie 700 g.

Norėdami paruošti kopūstų įdarą, jums reikės:

kopūstai, 350 g;

morkos ir svogūnai 1 vnt;

druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;

pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;

augalinis aliejus, 60 ml.

Norėdami paruošti bulvių įdarą, jums reikės:

bulvės, 2 vnt;

svogūnas, 1 vnt;

sviesto, 1 valgomasis šaukštas;

druskos, pipirų, krapų.

Gaminimo procesas

Sumaišykite verdantį vandenį su stikline išsijotų miltų ir išmaišykite. Atvėsk.

Šiltą pieną sumaišome su druska ir cukrumi, mielėmis ir lydytu sviestu, išmaišome.

Abi mases išmaišykite iki vientisos masės, dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite minkštą ir purią tešlą. Uždenkite ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.

Įdarui pakepinkite svogūnus ir morkas, kol pusiau iškeps, suberkite plonai susmulkintą kopūstą, troškinkite, kol suminkštės. Druskos, pipirų, suberkite žoleles. Atvėsk.

Bulves išvirkite ir sutrinkite su sviestu, pakepintu svogūnu, krapais. Atvėsk.

Tešlą padaliname į dalis, iškočiojame plonus paplotėlius, ant kraštelio dedame įdarą ir sulenkiame į vamzdelį, užkišdami kraštus.

Kepkite pyragus augaliniame aliejuje.

Gausite tokius sodrius ir minkštus pyragėlius, kad jų išvaizda iškart sukelia apetitą.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: