Home Receptai Gaminti išmokė turkų virėjas. Tinginių balandėliai orkaitėje: vyras suvalgo 5 ir nestorėja

Gaminti išmokė turkų virėjas. Tinginių balandėliai orkaitėje: vyras suvalgo 5 ir nestorėja

by admin

Tinginių balandėliai gaminami orkaitėje su kvapniu ir aštriu pomidorų padažu ir daržovėmis. Pasigaminkite bet kokį garnyrą, balandėliai tiks prie įvairių patiekalų.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

svogūnai ir morkos 1 vnt;

augalinis aliejus, 30 ml;

kopūstai, 250 g;

česnakai, 2 skiltelės;

kalendra, pipirai, druska;

malta mėsa, 500 g;

pomidorai, 2 vnt;

svogūnai ir morkos 1 vnt (padažui);

grietinės, 5 v.š.

Gaminimo procesas

Svogūną supjaustome nedideliu kubeliu, tris morkas ant trintuvės – kopūstų suktinukams ir padažui.

Kopūstų suktinukams skirtus svogūnus ir morkas pakepinkite, kol suminkštės.

Suberkite smulkiai ir plonai susmulkintus kopūstus, troškinkite, kol iškeps 20 minučių. Druskos, pipirų, suberkite kalendrą.

Į faršą suberkite daržoves, išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite, suberkite tarkuotą česnaką, minkykite iki vientisos masės.

Formuojame kotletus ir kepame ant stiprios ugnies po porą minučių iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Troškinkite svogūnus ir morkas, įberkite jų pomidorų tyrės, druskos, pipirų, įberkite šiek tiek cukraus, kad pomidoras neduotų daug rūgšties.

Įpilkite grietinės, išmaišykite ir troškinkite porą minučių.

Kotletus paskirstome į formą, ant viršaus dedame padažą su grietine.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes, tačiau laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ypatybių.

Karštą patiekalą patiekiame su įvairiais garnyrais, labai skanu su bulvių koše. ryžių.

JUMS TAIP PAT PATIKS