Daržovių užkepėlės visada yra geriausias pasirinkimas skaniam ir apetitiškam, sočiam garnyrui, kuris gali būti patiekiamas pietums ir vakarienei. Tiesiog pabandykite pagaminti šį puikų patiekalą.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
cukinijos, 3 vnt;
didelės bulvės, 2 vnt;
svogūnas, 1 vnt;
miltai, 100 g;
pievagrybių, 200 g;
džiūvėsėliai, 1 stiklinė;
druskos, pipirų, prieskonių, aromatinių žolelių, žolelių.
Gaminimo procesas
Jaunas cukinijas rinkitės taip, kad nebūtų stambių sėklų, arba tiesiog iš pradžių išpjaukite tokį minkštimą ir tik tada sutrinkite daržovę ant rupios trintuvės. Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 15 minučių, išspauskite skystį.
Bulvės taip pat tris ant rupios trintuvės ir nuplaunamos šaltu vandeniu, kad pašalintų krakmolo perteklių.
Išspauskite ir sumaišykite su cukinijų mase.
Druskos, pipirų pagal skonį, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių, žalumynų.
Suberkite miltus ir išmaišykite.
Kepkite svogūnų kubelius augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
Grybai supjaustyti gabalėliais ir pakepinti su svogūnais.
Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Dalį daržovių aptepame, pabarstome džiūvėsėliais, dedame grybų sluoksnį su svogūnais, pabarstome džiūvėsėliais, daržoves, krekerius ir grybus, daržoves.
Tarp sluoksnių dar galite įdėti mocarelos gabalėlių.
Troškintuvo viršų pabarstykite džiūvėsėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių.
Puodą patiekiame karštą ir šaltą, bet kokiu atveju šis garnyro variantas yra labai skanus ir kvapnus.