Paprasčiausia ir elementariausia tešla su vandeniu leis jums pagaminti labai skanius čeburekus su traškia plutele, kurie jums tikrai patiks ir visada gaminsite šiuo biudžetiniu variantu.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
miltai, 1 kg;
vanduo, 650 ml;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
druskos, 1 šaukštelis;
malta mėsa, 700 g;
svogūnas, 300 g;
druskos, pipirų, prieskonių ir žolelių.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska.
Į didžiąją dalį miltų supilkite vandenį, įpilkite augalinio aliejaus.
Minkykite tešlą, pagal poreikį įberkite miltų. Masė turi būti labai minkšta ir elastinga. Šią tešlą galite naudoti ir koldūnams – ji plonai iškočioja, neplyšta, gerai gnybsta ir nevirsta.
Uždenkite ir palikite 15 minučių.
Maltą mėsą geriau vartoti asorti, kad įdaras būtų skanus ir sultingas.
Į jį suberkite tarkuotą arba smulkiai pjaustytą svogūną, druską, pipirus, įberkite prieskonių pagal skonį ir krapų. Sumaišome. Jei matote, kad masė standi, užpilkite šiek tiek ledinio vandens ar sultinio ir išminkykite.
Tešlą padaliname porcijomis, iškočiojame papločius.
Kiekvieną iškočiojame į paplotį, išdėliojame įdarą ir formuojame čeburekus.
Kepkite augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Tešlai tiesiog nuostabūs, įdaras labai sultingas, švelnus, tešla minkšta, bet traškiais krašteliais.