Home Receptai Pavargau gaminti, bet vyras vis tiek prašo. Paplotėliai prie arbatos per 15 minučių: be mielių

Pavargau gaminti, bet vyras vis tiek prašo. Paplotėliai prie arbatos per 15 minučių: be mielių

by admin

Paplotėliai su kefyru gaunasi labai minkšti ir švelnūs, juos galite tiesiog patiekti prie arbatos arba gaminti vamzdelius su įvairiais įdarais.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

kiaušinis, 1 vnt;

kefyras arba bet koks fermentuotas pieno produktas, 250 ml;

augalinis aliejus, 2 šaukštai;

žiupsnelis druskos;

cukraus, 1,5 a.š.;

soda, 1 šaukštelis;

miltų, 500 g

Gaminimo procesas

Kiaušinį sumaišyti su druska ir cukrumi, išplakti šluotele.

Į šiltą kefyrą supilkite sodą, išmaišykite. Rauginto pieno produkto riebumas neturi reikšmės.

Kiaušinių masę ir kefyrą sumaišome, išmaišome.

Įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite.

Miltus persijokite ir supilkite į skystą pagrindą. Minkykite labai minkštą ir plastišką tešlą. Jei prilimpa prie rankų. Suberkite daugiau miltų ir gerai išmaišykite.

Tešlą padaliname į mažus gabalėlius, iškočiojame kolobokus.

Pabarstykite stalą miltais ir kiekvieną gabalėlį įškočiokite į paplotėlį pagal savo keptuvės skersmenį.

Kepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, sudėkite į krūvą, sutepdami sviesto gabalėliu.

Paplotėlius galite patiekti tiesiog su kąsniu uogienės arba išdėlioti, pavyzdžiui, varškės įdarą, aguonas, šokoladinę pasta ir susukti vamzdelius. Be saldaus įdaro, pagal savo skonį galite pagaminti bet kokį kitą.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: