Sutikite, kai ruošiame salotas šventei, svarbu, kad jos gražiai atrodytų. Taigi patiekalas sukuria šventinę nuotaiką visiems svečiams. Ši atsakinga misija, kaip taisyklė, tenka užkandžiams ir salotoms.
Tačiau ne visada pavyksta rasti įdomaus, skanaus ir originalaus patiekalo receptą. Tada jūs turite improvizuoti patys. Taip gimsta naujos idėjos Naujųjų metų, Kalėdų, jubiliejaus stalams. Esame pasiruošę pasidalinti vienų prašmatnių salotų šventei receptu.
Šventinių salotų ingredientai:
- jautiena – 350 g;
- majonezas – 200 ml;
- pievagrybiai – 250 g;
- augalinis aliejus – 40 ml;
- svogūnai – 160 g;
- sviestas – 30 g;
- pomidorai – 2 vnt .;
- sojos padažas – 2 šaukštai. l.;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
- juodieji pipirai – žiupsnelis;
- sūris – 100 g;
- žiupsnelis druskos.
Šventinių salotų paruošimas:
Virkite kietai virtus kiaušinius ir jautieną, kol suminkštės. Nepamirškite į vandenį su mėsa įberti druskos pagal skonį.
Nuluptą svogūną susmulkinkite nedideliu kubeliu. Grybus gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę augaliniame aliejuje, pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Kai svogūnas apkeps, suberkite grybus, apkepkite. Likus kelioms minutėms iki grybų kepimo pabaigos, į keptuvę supilkite sviestą ir sojų padažą. Svogūnus ir grybus pabarstykite druska bei pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Jautienai atvėsus, mėsą reikia supjaustyti griežinėliais. Iš šio gaminio išklojamas salotų pagrindas. Patogumui geriau naudoti konditerinį žiedą.
Jautienos pagrindą sutepkite šaukštu majonezo, ant viršaus uždėkite grybų ir svogūnų. Kiekvieną naują sluoksnį sutepkite majonezu.
Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais, nusausinkite sultis ir uždėkite ant grybų. Kiaušinius išvalome ir kartu su sūriu perveriame per vidurines trintuvės skilteles. Gautu mišiniu paskleiskite grybų ir svogūnų sluoksnį.
Norėdami papuošti salotas, galite paimti riešutus ir vyšninius pomidorus. Jie puikiai papildys nuostabaus šventinio patiekalo įvaizdį.