Home Receptai Kaip vaikystėje. Bulviniai paplotėliai keptuvėje: labai skanūs ir paprasti

Kaip vaikystėje. Bulviniai paplotėliai keptuvėje: labai skanūs ir paprasti

by admin

Mūsų mentalitete didelė reikšmė teikiama pagarbai duonai. Tai pagrindinis produktas, kuris nuolat guli ant žmonių stalų, nepaisant jų statuso ir kapitalo. Tačiau kai kalbame apie pagarbą duonai, kartais pamirštame, kad pagal panašius principus ir taisykles ruošiami ir pyragaičiai bei pita duona.

Rytų gyventojams paplotėlis laikomas tikru duonos gaminiu, kaip pas mus ilgas kepalas ar rugių kepalas. Todėl su pyragais verta elgtis pagarbiai. Pavyzdžiui, nepjaustykite pyrago peiliu. Tradiciškai toks kepimas laužomas rankomis. Taip pat nedėkite pyragų su šviesesne dalimi. Tai laikoma nepagarba šiam produktui.

Dabar jūs žinote šiek tiek daugiau apie tai, kaip elgtis su pyragais. Be to, mes jums pasakysime, kaip gaminti tokio tipo kepinius.

Ingredientai:

  • bulvės – 500 g;
  • dešrelės – 2 vnt.;
  • sviestas – 30 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • miltai – 150 g.

Gaminimo procesas:

Bulves reikia nulupti ir virti, kol suminkštės. Virtas bulves reikia trinti iki košės.

Į gautą tyrę įmuškite sviestą ir porą kiaušinių, pasūdykite ir visus produktus gerai išmaišykite. Dalimis į bulvių masę integruojame miltus, užminkome kažkokią tešlą.

Dešreles sumalkite ant vidurinių trintuvės dantų, supilkite į bulvių tešlą ir gerai išmaišykite. Iš paruoštos tešlos formuojame nedidelius 5-7 mm storio paplotėlius.

Į keptuvės dugną supilkite augalinį aliejų. Kai riebalai įkais, išdėliokite pyragus. Ant vidutinės ugnies apkepkite pyragus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Be dešrų, šiame recepte galite naudoti sūrį ir žoleles.

Gaunasi sotūs paplotėliai, kurie tinka tiek naudojant atskirai, tiek su bet kokiu patiekalu.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: