Pasaulyje yra pyragų mėgėjų asociacija. Tai tarptautinis forumas, kuriame virtuvės šefai iš viso pasaulio dalijasi savo skanių pyragėlių receptais. Pastebėtina, kad mūsų šalies kepiniai yra labai populiarūs.
Užsieniečiams gali būti sunku suprasti kai kuriuos įdarus, kuriuos naudojame gamindami miltinį gaminį. Pavyzdžiui, panašus disonansas kyla tarp europiečių, kai jie randa kopūstų pyragelių receptus. Mums tai yra vienas iš labiausiai paplitusių kepinių rūšių.
Be to, mūsų valstybėje ne itin vertinami moliūgų pyragėliai, kurie, priešingai, Europoje yra labai sėkmingi.
Neįrodysime, kodėl kopūstų kepiniai yra geresni už moliūgą. Geriau tiesiog gaminkite puikius minkštus pyragėlius su kopūstais.
Ingredientai:
- augalinis aliejus – 90 g;
- miltai – 650 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- mielės – 10 g;
- morkos – 1 vnt;
- cukrus – 1 valg. šaukštas;
- kopūstai – 450 g;
- druska – šaukštelis;
- vanduo – 300 ml;
- verdantis vanduo – 250 ml.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustome nedideliu kubeliu, morkas perveriame per smulkias trintuvės skilteles. Morkas ir svogūnus pakepinkite 50 ml augalinio aliejaus, kol šiek tiek suminkštės.
Kopūstą supjaustome nelabai smulkiai, ištepame ant svogūnų ir morkų, pasūdome ir sumaišome ingredientus. Suminkštintus kopūstus užpilkite 50 ml vandens, daržoves troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
5 šaukštus miltų užpilkite verdančiu vandeniu, sumaišykite ingredientus. Į miltų mišinį supilkite šaltą vandenį, suberkite cukrų, šaukštą druskos ir mieles, išmaišykite.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų, išsijokite miltus, minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tešlą paliekame po celofanu pusvalandžiui, per tą laiką daržovių įdaras turi atvėsti.
Išminkykite tešlą, padalinkite į dvi lygias dalis, iš kiekvienos suformuokite po 6 kolobokus. Kol vieną bandelę susukame į pyragą, likusią uždengiame plėvele.
Pyragėlius darome stačiakampius, ant vieno iš siaurų kraštų dedame dalį įdaro, susukame į tešlos vyniotinį.
Augalinį aliejų pirmiausia reikia įkaitinti keptuvėje, ant paviršiaus išdėlioti tešlos vamzdelius.
Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
Šie pyragėliai gaunami neįprastos formos, bet labai patogūs valgymui.
Į įdarą galite dėti mėgstamų prieskonių, ciberžolės, paprikos ir kt.